Snart kanosesong

Snart er kanosesongen i gang igjen

Tekst: Bård Bakås

Foto: Bård Bakås og Jens L. Larssen

En vinter er igjen på hell, og kriblingen foran en ny sommer med kano og fiskestang har startet. Det blir som så mange ganger før at større og mindre planer legges, men når tiden kommer så må planene vike for andre plikter. Men til sommeren har jeg bestemt meg for at det skal brukes flere helger på min største lidenskap, så nå får andre ta over som fotballtrener for jentene, ikke skal det skiftes tak på hytta, og ikke skal jeg ta på meg andre verv som gjør at sommeren glir unna som en smørstekt ørret i ei stekepanne. Det er jo nå man lever, om 20 år er det kanskje for sent å angre på at man ikke tok de helgeturene som man hadde lyst på.


Som jeg har sagt og skrevet mange ganger; man trenger ikke dra på lange ekspedisjoner eller 10 dagers turer for å få de fine opplevelsene i vår vakre natur. Det kan være nok med ei helg eller bare en overnatting ved et lite vann der kanoen skvulper i vann-kanten, ørreten ligger i panna, og svartkjelen putrer på bålet.

Larbaks planer for sommeren er en langtur med kano, fiskestang og kløvhunder i Pasvikdalen. Denne turen henger som en gulrot foran oss, og allerede nå kribler det voldsomt i magen når tankene går dit. Men det er nå rart hvis man ikke klarer å smette inn en Femundtur eller to, pluss noen turer i Forollhogna. Det hadde vært fint om man kunne ta seg til andre steder som man har sett seg ut på kartet, det kan være plasser i grensetraktene ved Snåsa, kanskje Tunnsjøen sør for Børgefjell, og selvsagt ville en tur til Svensk lappland ikke vært å forakte. Dette ble vel kanskje litt i overkant av hva man kan få tid til, men om man har store mål kan man muligens nå noen, og da likevel få flere turer enn i fjor sommer. I alle fall, jeg gleder meg voldsomt til kanosesongen starter.

Fra Revapassasjen i Femundsmarka. Er det rart man gleder seg til en ny kanosesong?