Rørosløpet 2015

Rørosløpet 2015

Tekst/foto: Bård Bakås

Publisert: 27.02.2015

Rørosløpet ble det eneste løpet i denne sesongen. I starten av sesongen var det planer om deltakelse i Femund 400, men i ettertid er vi glade for at dette ble skrinlagt.


Årets  Rørosløp ble også i år arrangert på Vauldalen fjellhotell som ligger i Brekken like ved svenskegrensa. Løypa var på 30 km og gikk i både høyfjell og bjørkeskog. Totalt var det 28 startende i forskjellige klasser. Line startet som 1. gangs senior i klasse C som er for siberian husky. Hun lånte Froste og Brune fra Terje Volden, ellers gikk Anka, Scary, Bris, Tekk, Cash og Chris.


På lørdag startet Line sist av alle startende og pga litt rot og trøbbel med linesekker og trekkseler, ble hun 2-3 minutter for sen til start.  Da sto ikke handleren høyt i kurs fra Line sin side. Hun kom seg endelig av gårde og suste rett gjennom startområdet. Etter starten ble det fleipet med fra andre handlere at nå kom jeg til å bli oppsagt som handler, men får fortsette som sponsor.

Line kom inn til mål på første dag etter 1t 55min. Hun hadde kjørt bra og var et av de raskeste siberian spannene, slett ikke langt bak alaska huskyene. Hundene hadde løpt bra, men de to lånte var tydelig preget av for lite trening. Hun hadde vært litt ute av sporet en plass og kjørt seg utover en skrent på ca 2m, heldigvis var ingen skadet.


Etter innkomsten ble hundene foret lett og lagt i halm i hundehengeren. Her fikk de hvile før de ble servert mere mat for kvelden.

Årets høydepunkt for mange var fellesmiddagen med reinskav og karamellpudding. Flere taler og skryt til arrangementskomiteen kom, og her ble det latter da blant annet førstegangskjørere fortalte hva de hadde opplevd av uhell og hunder som ikke ville trekke. De fleste kjente seg igjen.


Søndag måtte handleren tidlig opp igjen for å lufte hunder, fore, spa hundemøkk, ordne med slede, trekkliner, smøre poter, sette på potesokker etc etc. Det er greit å være kjører når alt er timet og tilrettelagt. Line kom seg til start til riktig tid og hundene virket ivrige etter å ta runde 2. Hun kom inn etter 2t og 4min, ca 15min saktere enn lørdag, men likevel klassevinner.


Premieutdelingen ble når alle ekvipasjer hadde passert målstreken. Premie var diplom og hundesele.


Som arrangørene sa ved premieutdelingen, vil de gjerne ha flere deltagere neste år. Da fyller Rørosløpet 30 år, så her er det bare å melde seg på. Husk at uten deltagere ingen løp.


Bård