Rørosløpet 2013

Rørosløpet 2013

Tekst/foto: Bård Bakås

Publisert 22.02.2013

Da er vårt første løp i vinter unnagjort. Årets Rørosløp ble arrangert med start fra Vauldalen fjellhotell som ligger mellom Brekken og svenskgrensa. Løypa for alle sledekjørere var på 44 km som ble kjørt både lørdag og søndag. Lørdag var det nesten 30 kuldegrader på morgenen, så det var en kald fornøyelse å fore hunder.

Line kjørte i klasse 6-spann jr med hundene Cash, Scary, Anka, Snøhvit, Vallerie og Sandy. De to sistnevnte lånt av Terje Volden. Lørdag gikk løpet fint og hun kjørte faktisk 4 min raskere enn alaskaspannet i samme klasse. Selv om det hadde vært 3 velt og noe kluss med head on møter, var Line fornøyd.

Søndag kjørte Line et halvt minutt raskere, men ble slått av alaskaspannet med 15 min. Totalt sett må vi si oss fornøyd når man tenker på den dårlige treningsoppladningen det har vært i vinter. Cash var tydelig sliten etter 9 mil på 2 dager, men han kom seg raskt etter litt hvile og mat.

Både Scary og Snøhvit ble levert tilbake til Marius Moholdt etter løpet. Det var ikke moro, vi har blitt veldig glad i disse tispene og særlig så savnes Scary. Makan til lederhund finnes ikke, hun er rett og slett rå.

Bård.