NM hundekjoring barmark

NM hundekjøring barmark

Tekst: Bård Bakås

Foto: Kjell O. Brun

Publisert 2. nov. 2011

Indirekte har Larbak vært involvert i årets norgesmesterskap i barmarkskjøring med hunder. Årets NM ble holdt 7-8 okt. på Midtkil i Stjørdal kommune hvor Line Rønning Bakås deltok i klassen 4-spann med vogn junior. Line har kjørt midtnorsk barmarkscup i sommer for å komme litt inn i miljøet og for å sosialisere hundene, så helt ukjent med sporten er hun ikke selv om hun regnes som lærling ennå.

Line kjører med siberian husky og ei forholdsvis tung dyckvogn på ca 40 kg. De som virkelig driver dette seriøst kjører med rene sprinthunder som vorsteh og pointer, og har vogner med store sykkelhjul som veier bare 12-15 kg. Det sier seg selv at å konkurrere mot disse er som å delta med en kaldblods fjording mot varmblodshester på travbanen, men hun stilte opp og gjorde ingen skam på hundene eller seg selv. Selv om hun ble nr. 5 av 6 startende i sin klasse og ca 4 minutter bak vinneren var hun fornøyd. Hun kjørte nesten 2 minutter raskere nå under NM enn hva hun gjorde på samme banen helga før, så det er mer enn godkjent. (Saken fortsetter under bildet)

NM barmark 2011 - Line i fullt driv

Veldig hyggelig var det at Viggo Jørgensen, som også startet med siberian husky, var med i NM. Vi var så heldige å ha depot ved siden av han. Viggo er en gammel ringrev som vet alt om hundekjøring og siberian husky. Det ble mange gode samtaler og tips fra han gjennom lørdagen. Det er bare så synd at det ikke er flere som kjører med langdistansehunder, slik at vi kunne hatt reell konkurranse.

Nå starter treninga mot vinteren hvor Line kan konkurrere på lik linje med andre i samme klasse. Vinterens mål er å delta i Rørosløpet og Huskyløpet på Grimsbu, men Line håper det blir junior Femundløp i vinter. Dette er under planlegging og går samme helga som Femundløpet går i februar.