Fisking

Fisking

Tekst og foto: Jens Ludvig Larssen

Publisert: 11.08.2017

Foto: Stian Rønning

I sommer har det blitt endel fisking med varierende resultat. Bildet over viser den første fisken jeg fikk, så det må sies å være en god start.

 

Litlsjøen i NekkjådalenIdeell størrelse som matfiskDenne flua har kort sagt gitt meg hodebry. Jeg og fruen var på telttur til et lite vann hvor jeg ikke har fisket før. Når vi kom frem, så vi at det vaket stor ørret. Ikke bare en gang, men stadig vekk. Jeg kastet sekken av meg som om den var full av flott, og rigget fiskestanga mens hjerterytmen økte faretruende. Etter maaange kast måtte jeg innse at ørreten ikke var interessert i det jeg bydde den. Sluk, spinner og mark ble prøvd uten resultat. Etterhvert ble jeg oppmerksom på at det stadig kom svømmende store fluer inn mot land. Det var altså dette ørreten gasset seg i. Bildet overfor viser ei av disse fluene som berget seg til land før den ble ørretmat.

Jeg må si at det var frustrerende å høre storørretens stadige ertende plask mens jeg resignert lå i teltet og forsøkte sove.


Ei uke senere var jeg igjen på plass ved det samme vannet, denne gang med fluestanga. Ørreten vaket nå også, dog ikke så mye som forrige gang. Også denne turen endte uten et napp...

Nå er det bare dager igjen til Larbak skal på sin årlige kanotur. Planen er å komme seg til noen gromvann inne ved riksgrensa i Femundsmarka hvor storørreten bor.