Fisketur i fjellet

Fisketur i fjellet

Tekst/foto: Jens L. Larssen

Når sommeren tar til i bygda er det fortsatt litt vår igjen i fjellet. Det kribler litt ekstra når en vet at isen har gått på fjellvannene, og at det går an å svinge fiskestanga. Ei tidlig junihelg ble fristelsen for stor og jeg pakket telt, sovepose og fiskeutstyr til et favorittvann i Forollhogna nasjonalpark.

Etter å ha  syklet en del av bilvegen fordi den var stengt av flere snøfonner ved tregrensen, og forsert ei flomstor vårelv som en nesten kan gå tørrskodd over om sommeren, var jeg fremme. Fiskefeberen herjet, og det første jeg gjorde var å hive uti mark og dupp. Deretter satte jeg opp teltet, lagde middag og koka kaffe.

Mens jeg nyta kaffekoppen kom en kraftig lyd bak meg og jeg skvatt skikkelig. Jeg snudde meg for å se hva det var, og så bølger komme ut fra den store snøfonna bortenfor teltet. I den høye temperaturen var det kraftig snøsmelting og en stor bit av snøfonna hadde falt ned i vannet og lagde bølger bortover vannet. Dette skjedde enda noen ganger før jeg ble vant til de plutselige lydene.

Ingen kjempe akkurat...

Kort fortalt ble fisket på turen dårlig, men det får de stadige plaskene fra snøfonna ta hovedskylden for.

Derimot var naturopplevelsene tilstede i fullt monn. Et eksempel kan være når jeg våkna av at sola skinte på teltet klokka fem om morgenen, mens et storlompar svømte utpå vannet og fjellvåken skrek i det fjerne.

De store bitene som løsnet av snøfonna lagde skikkelige plask i vannet og ødela fisket. Greit å ha en unnskyldning i hvertfall...