Femundsmarka igjen

Femundsmarka igjen

Tekst/foto: Jens Ludvig Larssen

Publisert 3. sept. 2011

Vi hadde egentlig planlagt at årets hovedtur skulle foregå i Børgefjell, men Femundsmarka-abstinensen ble så sterk at vi havnet i dette området nok en gang. Denne gang gikk imidlertid turen etter en uvanlig kanotrasé som i korte trekk var Käringsjøn i Sverige - Rødsjøn - Linjetjern - Volsjøan - Nedre Muggsjøen - Mugga - Synnervika i Femunden. Vi var forberedt på lange bæringer i ulendt terreng med mye slit, og det fikk vi også. Særlig hadde vi en slitsom dag i konstant regn under bæringen over fjellet mellom Linjetjern og Volsjøan, men her fikk vi enorm hjelp fra hundene. Ned fra fjellet var nemlig terrenget slik at vi valgte å spenne for hundene med nomeseler foran kanoen, og det angret vi ikke på. Noen ganger måtte vi faktisk småløpe ved siden av for å holde følge. Den største gevinsten var at vi på denne måten fikk med oss alt på en gang.

Vi hadde tatt med nomeseler til hundene, og hadde stor nytte av at de trakk kanoen

Vi så nesten ikke folk på turen, men en kveld ved Nedre Muggsjøen traff vi på en kar fra Sveits som hadde med en bassklarinett i sekken! Det var en stor opplevelse å høre ham spille midt ute i villmarka. 

Fisket var så som så, største fangsten sto Bård for da han fikk en flott harr på kiloen i en liten kulp i Mugga. 

Siste dag fikk vi store problemer da vi skulle padle Femunden fra utløpet av Mugga til Synnervika. Det viste seg at kanoen hadde fått en skade slik at den tok inn vann. Vi fikk derfor hjelp av en vennlig hytteeier som skysset oss inn til Synnervika med båten sin.

Dette ble en tur med mange opplevelser og er en av de beste vi har hatt. Takk til hundene for bæring av kløv og sleping av kano.

Nedre Muggsjøen