Femundløpet 2009

Femundløpet 2009

Tekst/foto: Jens Ludvig Larssen

Starten av Femund 600 foregår i Bergmannsgata midt i Røros sentrum, og er en spektakulær opplevelse

Å overvære starten av Femund-løpet er etterhvert blitt en tradisjon for Larbak, og som vanlig var også Ingrid og Line på 12 år med.

Torsdag kveld var vi på plass i Bergmannsgata for å se starten av Femund 600 som gikk av stabelen klokka 20. At starten går midt i Røros sentrum fører til at den er en spektakulær opplevelse. Det er hunder og folk så langt en kan se, og navn som Robert Sørlie, Lars Monsen og Kjetil Reitan på startlista legger ingen demper på interessen.

Etter at starten av Femund 600 var ferdig kjørte vi til det første sjekkpunktet som ligger i Tufsingdalen. Dette sjekk-punktet gir en spesiell fin stemning og anbefales til alle som vil oppleve hundeløpet "ute i løypa". Her er det også omstart, avhengig av hvor lang tid løperne bruker fra Røros til Tufsingdalen.

De første forlot sjekkpunktet klokka 03.16, og med 20 minusgrader og nattemørke hvor hodelyktene og forkokerne lyste opp var det en flott opplevelse vi ikke ville vært foruten. 

Vi overnatta deretter i lavvo ved sjekkpunktet, og kjørte til Røros igjen neste dag for å overvære starten av Femund 400, som gikk av stabelen klokka 20 fredag kveld.  

Ingrid og Line synes det er stas å få hilse på en av løpets store profiler, Lars Monsen.

Robert Sørlie klar til start

Stemningsfylt i Tufsingdalen, som er første sjekkpunkt på Femund 600