En natt på Forollhogna

En natt på Forollhogna

Tekst/foto: Jens Ludvig Larssen

Publisert 13.07.2012

Vi har som kjent ikke midnattsol i Trøndelag. Jeg ville komme den så nærme som mulig og sankthansaften pakket jeg derfor sekk og kløv for ei overnatting på fjellet Forollhogna.

Dette året har det vært sen snøsmelting i Trøndelag. Det var derfor uvanlig mye snø og store bekker når jeg gikk innover fjellet. Forollsjøen var ennå dekt av is.

Området har en svært rik fjellflora og normalt skulle bakken på denne årstiden være dekt av reinrose i de mest kalkrike sørvendte liene. Nå var det bare  noen få som hadde blomstret. 

Yr og Storm var ikke helt enige om hvilket vær jeg ville få. Håpet var å kunne sove under åpen himmel og få med meg både solnedgang og soloppgang. Bildet av varden ble tatt klokka 23 og som bildet viser fikk jeg med meg solnedgangen. Kulingvarslet til Storm slo dessverre til så jeg fant meg en overnattingsplass nordenfor toppen i 1300 meters høyde hvor jeg hadde god ly. Straks sola gikk ned kom råskodda, og den lå som et lokk på toppen hele natta. Jeg fikk derfor ingen glede av den flotte utsikten, og soloppgangen så jeg ikke noe til. Det var ingen nedbør så jeg lot teltet ligge i sekken og sov under åpen himmel.

Reinrosa kan bli tallrik tidlig på sommeren i kalkrike områder

Overnattings-plassen lå i god ly for vinden. Bare så synd at skodda ødela for utsikten